UTAZÁSI FELTÉTELEK

  1. A megrendelő vállalja, hogy úgy tervezi meg az útitervet, hogy a gépkocsivezető(k) számára a jogszabályokban rögzített vezetési idő ne kerüljön túllépésre és a pihenőidő is biztosítva legyen. Amennyiben a megrendelő a fentiek ellenkezőjére utasítja a járművezetőt, akkor a munkavégzést a gépkocsivezető megtagadhatja. Ha valamilyen kényszerítő körülmény miatt a gépkocsivezető mégis tovább dolgozik, akkor ennek minden jogi és anyagi felelőssége a megrendelőt terheli.

  2. A fuvarozó vállalja, hogy műszaki meghibásodás, vagy saját hibás baleset esetén belföldön 6, külföldön 12 órán belül biztosítja a továbbutazást. A fuvarozónak jogában áll a körülmények ismerete esetén akár helyszíni javítással, akár csereautóbusz biztosításával megoldani a továbbutazást. Ezen időn belül a megrendelő nem tarthat igényt semmilyen kár megtérítésre a fuvarozótól. Amennyiben a fent említett időn belül a fuvarozó nem tudja megoldani a továbbutazást, akkor kártérítést köteles fizetni – a fuvar teljesítésén túl – a megrendelőnek az igazolt kára alapján. A kártérítés összege maximum a kalkulált fuvardíj erejéig terjed. Az utazás alatt az intézkedés kötelme a fuvarozót terheli.

  3. Az autóbuszon elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk, még abban az esetben sem, ha a gépkocsivezető az autóbusznál tartózkodik.

  4. A biztonsági övvel fölszerelt autóbuszokon a biztonsági öv használata kötelező.

  5. Az autóbuszokon dohányozni tilos az elektromos cigeretta használata sem megengedett.

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a gépkocsivezetőkre vonatkozó legfontosabb hatályos előírásokról az Európai Parlament és Tanács 561/2006/EK rendelete alapján:

Munkaidő:

1 sofőr munkaideje 24 órán belül legfeljebb 13 óra lehet (a busznak a telephelytől való indulásától az oda való visszaérkezéséig), mely 15 órára hosszabbítható, ha a gépkocsivezető 3 óra megszakítás nélküli pihenőidőt tud tartani. A munkaidőbe az az idő is beleszámít, amit a gépkocsivezető nem vezetéssel tölt, de rendelkezésre áll.

Vezetési idő:

A napi munkaidőn belül 1 gépkocsivezető napi 9 órát tölthet vezetéssel, mely heti két alkalommal 10 órára növelhető. 1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet, ez után kötelezően legalább 45 perces szünetet kell tartania.  Ha 4 és fél órán belül áll meg és nem veszi ki egyszerre a 45 perces szünetet, akkor először egy minimum 15 perces szünetet kell tartania, melyet egy minimum  30 perces szünetnek kell követnie. A második szünetnek mindenképpen legalább 30 percesnek kell lenni, függetlenül attól, hogy az első szünet meghaladta-e a 15 percet. 15 percen belüli megállás vezetésnek számít!

Pihenőidő:

Napi minimum 11 óra, melyet a gépkocsivezetőnek szálláshelyen kell eltöltenie. A pihenőidő két részletben is kivehető, az első része legalább 3 óra, amásodik része legalább 9 óraegybefüggő pihenőidő kell legyen.

Amennyiben a program nem teszi lehetővé fenti szabályok betartását, úgy két gépkocsivezető szükséges.

Két gépkocsivezető folyamatosan 20 órát tölthet vezetéssel (felváltva vezetnek), ezután 9 óra egybefüggő pihenőidőt kötelesek szálláshelyen eltölteni.

Üdvözlettel:
Komáromi Hajnalka
Komáromi Ákos

HÍVJON MINKET

Komáromi Ákos +36-20-9463-787
Komáromi Hajnalka +36-20-2038-567

ÍRJON E-MAILT

komaromibusz@gmail.com

ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE

Árajánlat kéréshez töltse ki az űrlapot!